Brevete de invenție naționale acordate în perioada 2017-2020
Nr. | Titlu | Identificator | Nr. înreg. | Inventatori/titulari |
1. | Compozit polimeric, multifuncțional, cu arhitectură multistrat [descarcă] | RO 128729 B1 | A 2011 01228 An brevet 2017 |
Andrei Gabriel, Cîrciumaru Adrian, Dima Dumitru, Murărescu Monica |
2. | Procedeu de obținere a materialelor compozite polimerice cu nanotuburi de carbon prin dispersie succesivă mecanică, ultrasonică și magnetică | RO 127396 B1 | A 2010 00859 An brevet 2017 |
Dima Dumitru, Murărescu Monica, Andrei Gabriel, Cîrciumaru Adrian |
3. | Pendul balistic pentru teste de impact [descarcă] | RO 127436 B1 | A 2010 01070 An brevet 2017 |
Andrei Gabriel, Andrei Laurenția |
4. | Matrice epoxidică, aditivată cu nanotuburi de carbon și amidon [descarcă] | RO 128730 B1 | A 2011 01229 An brevet 2017 |
Cîrciumaru Adrian, Andrei Gabriel, Dima Dumitru, Murărescu Monica |
5. | Procedeu pentru ascuțirea hiperboloidală a burghielor multităiș cu muchie de așchiere în arc de cerc [descarcă] | RO 127177 B1 | A 2010 00674 An brevet 2017 |
Teodor Virgil Gabriel, Baroiu Nicușor, Fetecău Cătălin, Berbinschi Silviu, Oancea Nicolae |
6. | Dispozitiv pentru compensarea erorilor sistematice la alezarea pieselor cu dimensiuni extreme [descarcă] | RO 127276 B1 | A 2010 00605 An brevet 2018 |
Gabriel Radu Frumușanu, Alexandru Epureanu, Vasilică Marinescu, Lucian Vasiliu |
7. | Produs vegetal tartinabil și procedeu de obținere a acestuia [descarcă] | RO 131180 B1 | A 2015 00725 An brevet 2018 |
Livia Pătrașcu, Liliana Aprodu, Ina Vasilean, Marian Neculau |
8. | Nanomaterial hibrid, film dielectric transparent obținut din acesta și procedeu de obținere a filmului dielectric transparent [descarcă] | RO 130949 B1 | A 2014 00638 An brevet 2019 |
Viorica Domnica Mușat, Elena Emanuela Herbei |
9. | Metodă pentru controlul inteligent al stabilității proceselor de strunjire [descarcă] | RO 128669 B1 | A 2011 01313 An brevet 2019 |
Gabriel Radu Frumușanu, Ionuț Clementin Constantin, Olguța Marinescu |
10. | Aliaj cu înaltă biocompatibilitate pentru implanturi dentare [descarcă] | RO 132079 B1 | A 2015 00880 An brevet 2019 |
Vasilescu Vlad Gabriel, Vasilescu Elisabeta, Pătrașcu Ion |
11. | Procedeu și instalație tehnologică pentru obținerea nectarului probiotic din dovleac și produsul astfel obținut [descarcă] | RO 130817 B1 | A 2014 00742 An brevet 2020 |
Dana Iulia Moraru, Corneliu Popa, Luminița Anca Georgescu, Daniela Borda, Rodica Segal, Iulia Lidia Bleoancă |
12. | Compoziție de aluat pentru biscuiți aperitiv aglutenici [descarcă] | RO 132131 B1 | A 2017 00158 An brevet 2020 |
Carmen Cătălina Bolea, Camelia Vizireanu, Romulus Marian Burluc, Daniela Ionela Istrati |
Cereri de brevet de invenție înregistrate 2017-2020
Nr. | Titlu | Identificator | Inventatori/titulari |
1. | Metoda pentru detecția si filtrarea componentelor de interfața din transformarea timp-frecventa Wigner Ville | A/00993 din 28.11.2017 | Aiordăchioaie Dorel |
2. | VIBROCHANGE.DS-SISTEM pentru detecția schimbărilor in procese vibratorii folosind tehnici avansate de analiza bazate pe model | A/100400/2017 | Aiordăchioaie Dorel, Manolescu Mariane Veronica, Cioboată Daniela Doina, Abalaru Aurel Ionel, Roman Nicu, Luca Laurențiu |
3. | Angrenaj necircular pentru modificarea cinematicii mașinii de confecționat cuie | A/00586/2017 | Andrei Laurenția, Niculescu Mircea |
4. | Angrenaj necircular pentru modificarea cinematicii ușii cuptorului de încălzit țagle | A/00586/2017 | Andrei Laurenția, Niculescu Mircea |
5. | Dispozitiv articulat pentru realizarea solicitarii de forfecare pe conturul plăcilor plane | A/01126/2017 | Chirică Ionel, Beznea Elena Felicia |
6. | Parizer din carne de porc cu șrot de cătina fără adaos de nitrit | A/01169/2017 | Mihalcea Liliana, Stoica Maricica, Dima Cristian Vasile, Alexe Petru |
7. | Procedeu de obținere a unei băuturi fermentate limpezi slab alcoolice sin soia germinata si băutura astfel obținuta | A/00164/2017 | Pătrașcu Livia, Aprodu Iuliana, Vasilean Ina, Banu Iuliana |
8. | Biscuiți tip aperitiv cu extract de cătina obținut prin extracție cu fluide supercritice si biscuiți aperitiv cu extract de cătina microincapsulat in proteine din zer si tehnologii de obținere a acestora | A/00289/2017 | Stănciuc Nicoleta, Mihalcea Liliana, Râpeanu Gabriela. |
9. | Brioșe cu extract de cătină microincapsulat in proteine din zer si tehnologie de obținere a acestuia | A/00509/2017 | Ursache (Strîmbei) Florentina Mihaela, Stănciuc Nicoleta, Botez Elisabeta, Andronoiu Doina Georgeta, Nistor Oava Viorela, Dumitrașcu Loredana, Râpeanu Gabriela |
10. | Produs lactat tip desert pe baza de concentrat proteic din zer si cătină si procedeu de obținere a acestuia | A/00045/2017 | Ursache (Strîmbei) Florentina Mihaela, Botez Elisabeta, Stănciuc Nicoleta, Andronoiu Doina Georgeta, Nistor Oava Viorela, Turturică Mihaela, Râpeanu Gabriela |
11. | Compoziție de aluat pentru biscuiți aperitiv aglutenici | A/00158/2017 | Carmen Cătălina Bolea, Camelia Vizireanu, Romulus Marian Burluc, Daniela Ionela Istrati |
12. | Pâine cu adaos de pudră de măceșe și procedeu de obținere a acesteia | A/00697/2018 | Turtoi Maria, Pircu Vartolomei Nicoleta |
13. | Metoda si instalație pentru decontaminarea produselor alimentare granulare cu lumina ultravioleta | A/2018/00402 | Turtoi Maria, Rumeus Iurie |
14. | Produs lactat tip desert refrigerat pe bază de lapte de capră și procedeu de obținere a acestuia | A/00552/2018 | Nistor Oana Viorela, Mocanu Gabriel Dănuț, Botez Elisabeta, Andronoiu Doina Georgeta |
15. | Produs vegetal ready-to-eat destinat persoanelor vârstnice | A/00188/2018 | Nistor Oana Viorela, Olaru Lucian Daniel, Botez Elisabeta, Andronoiu Doina Georgeta |
16. | Procedeu de obținere a unui produs fermentat din leguminoase germinate și produsul astfel obținut | A/00314/2018 | Pătrașcu Livia, Vasilean Ina, Aprodu Iuliana |
17. | Ingrediente microîncapsulate pe bază de extracte antocianice din coji de vinete, și peptide bioactive din zer cu funcționalitate ridicată pentru utilizări în industria alimentară | A/00778/2018 | Condurache Nina Nicoleta, Bahrim Elena Gabriela, Râpeanu Gabriela, Stănciuc Nicoleta |
18. | Ingredientele funcționale formulate pe bază de extracte flavonoidice din coji de ceapă galbenă și peptide bioactive din zer pentru utilizări in industria alimentară | A/00975/2018 | Milea Ștefania Adelina, Mihalcea Liliana, Bahrim Gabriela Elena, Vasile Aida Mihaela, Râpeanu Gabriela, Stănciuc Nicoleta |
19. | Colorant pe bază de cătină și sânge în vederea reducerii nitritului rezidual, pentru industria cărnii | A/00352/2018 | Stoica Maricica, Alexe Petru, Dima Cristian Vasile |
20. | Matriță pentru ambutisare hidraulică cu membrana elastică | A/01074/2018 | Păunoiu Viorel, Teodor Virgil, Baroiu Nicușor |
21. | Metodă de pilotare a mașinilor unelte | A/00299/2018 | Frumușanu Gabriel Radu |
22. | Procedeu pentru obținerea înghețatei din zer concentrat și fructe | A/00820/2018 | Borda Daniela, Bleoancă Iulia Lidia, Popa Ana Georgiana, Chirilă Alina Marina Popa Corneliu |
23. | Procedeu de obținere a unui colorant sub formă de pulbere, pe bază de nitrozohemoglobină (NOHb), pentru utilizarea la obținerea preparatelor comune din carne | A/01102/2018 | Alexe Petru, Stoica Maricica, Dima Cristian Vasile |
24. | Procedeu de obținere a unui colorant sub formă de pulbere, pe bază de carboxihemoglobină (COHb), pentru utilizarea la obținerea preparatelor comune din carne | A/01105/2018 | Alexe Petru, Stoica Maricica, Dima Cristian Vasile |
25. | Obținerea unui colorant natural lichid, pe bază de nitrozohemoglobină (II) | A/01104/2018 | Alexe Petru, Stoica Maricica, Dima Cristian Vasile |
26. | Obținerea unui colorant natural lichid, pe bază de nitrozohemoglobină (I) | A/01103/2018 | Alexe Petru, Stoica Maricica, Dima Cristian Vasile |
27. | Compozit polimeric cu conductivitate electrică ridicată | A/00926/2018 | Bria Vasile, Cîrciumaru Adrian, Bîrsan Iulian Gabriel |
28. | Compozit polimeric cu matrice cu gradient de elasticitate | A/00927/2018 | Cîrciumaru Adrian, Bria Vasile, Bîrsan Iulian Gabriel, Bichescu Cezar Ionuț, Bunea Mariana, |
29. | Țesătură hibridă cu proprietăți mecanice superioare | A/00297/2019 | Bunea Marina, Cîrciumaru Adrian, Bria Vasile, Bîrsan Iulian Gabriel |
30. | Pregătirea țesăturilor în vederea obținerii unor interfaze de calitate superioară | A/00298/2019 | Bria Vasile, Bunea Marina, Cîrciumaru Adrian, Bîrsan Iulian Gabriel |
31. | Amestec polimeric pentru protecții ale suprafețelor la eroziune produsă de cavitație | A/00299/2019 | Cîrciumaru Adrian, Bordeașu Ilarie, Munteniță Cristian, Ungureanu Claudia Veronica |
32. | Acoperire polimerică a suprafețelor de bronz pentru creșterea rezistenței acestora la uzura generată de cavitație | A 2019 0034 MOLDOVA |
Cîrciumaru Adrian, Bordeașu Ilare, Munteniță Cristian, Ungureanu Claudia Veronica |
33. | Amestec polimeric cu memoria formei | A 2019 0033 MOLDOVA |
Cîrciumaru Adrian, Bria Vasile |
34. | Produse lactate fermentate funcționalizate prin adaos de compozite microîncapsulate pe bază de extracte antocianice din subproduse rezultate de la valorificarea vișinelor | A 2019 0032 MOLDOVA |
Oancea Ana Maria, Bahrim Elena Gabriela, Vasila Aida Mihaela, Râpeanu Gabriela, Stănciuc Nicoleta |
35. | Ingredient multifuncțional pe bază de extracte microîncapsulate din orez negru și lavandă pentru utilizări în industria alimentară | A/00466/2019 | Anghel Larisa, Dermengiu Nicoleta Eugenia, Marian Eugeniu, Moise Elena, Stoica Dimitrie, Dima Cristian Vasile, Stoica Maricica, Stănciuc Nicoleta |
36. | Ingrediente funcționale pe bază de extracte flavonoidice din coji de ceapă galbenă și bacterii lactice co-microîncapsulate și aplicații ale acestora. | A/00471/2019 | Milea Ștefania Adelina, Râpeanu Gabriela, Bahrim Gabriela Elena, Crăciunescu Oana, Tatia Rodica, Oancea Anca, Stănciuc Nicoleta |
37. | Ingrediente naturale pe bază de antociani din struguri microîncapsulate în hidrogeluri din proteine din zer pentru utilizări în industria alimentară | A/00470/2019 | Milea Ștefania Adelina, Râpeanu Gabriela, Bahrim Gabriela Elena, Stănciuc Nicoleta |
38. | Cultură starter artizanală, produs liofilizat din granulele de chefir de lapte | CBI A 00482/2019 | Bahrim Gabriela Elena, Vasile Aida Mihaela, Cotârleț Mihaela |
39. | Ingrediente naturale cu funcționalitate multiplă pe bază de extracte antocianice din coji de vinete și bacterii lactice co-microîncapsulate și aplicații ale acestora | CBI A 00481/2019 | Condurache Nina Nicoleta, Bahrim Elena Gabriela, Râpeanu Gabriela, Stănciuc Nicoleta |
40. | Dressing vegan îmbogățit în compuși biologic activi din flori de crăiță | CBI A 00624/2019 | Garnai Maria Cristiana, Mihalcea Liliana, Vizireanu Camelia |
41. | Gem din dude (Morus) și procedeu de fabricație | CBI A 00899/2019 | Baston Octavian, Pricop Eugenia Mihaela |
42. | Compoziție de aluat pentru biscuiți aglutenici cu gutuie (Cydonia) | CBI A 00900/2019 | Pricop Eugenia Mihaela, Vizireanu Camelia, Iordăchescu Gabriela, Baston Octavian |
43. | Desert gelificat pe bază de fructe de pădure pentru diabetici și procedeu de fabricație | CBI A 00898/2019 | Baton Octavian |
44. | Procedeu și aparat pentru determinarea poluanților din atmosfera utilizând tehnica DOAS MULTIUNGHI | CBI A 00754/2019 | Roșu Adrian, Roșu Bogdan, Constantin Daniel, Arseni Maxim, Voiculescu Mirela, Georgescu Puiu Lucian, Gurău Gheorghe, Iticescu Cătălina |
45. | Metodă și aparat de dimensiune medie pentru colectarea microplasticelor din râuri și lacuri | CBI A 00753/2019 | Arseni Maxim, Calmuc Mădălina, Calmuc Valentina, Roșu Adrian, Munteniță Cristian, Georgescu Puiu Lucian, Iticescu Cătălina |
46. | Băutură destinată persoanelor cu displidemie | CBI A 00742/2019 | Dumitru (Brajdes) Caterina Nela, Vizireanu Camelia |
47. | Matriță de ambutisare cu controlul cinetostatic al deformării | CBI A 00923/2019 | Păunoiu Viorel, Teordor Virgil, Baroiu Nicușor, Constantin Georgiana Alexandra |
48. | Agrafă de compresie cu fixare multiaxială pentru chirurgie ortopedică din aliaj cu structură nanometrică | CBI A 00046/2020 | Gurău Gheorghe, Dan Ioan, Anișoara Cîmpean, Gurău Malen Carmela, Bîrsan Dan Cătălin, Mitran Valentina |
49. | Rețeta unui compozit pe bază de materiale termoplastice și sticlă reciclate | CBI A 00599/2020 | Fetecău Cătălin, Manole Iulian, Stan Felicia, Tudorache Octavian Ionuț |
50. | Sos cu ciuperci fără gluten și lactoză și procedeu de fabricație | CBI A 00123/2020 | Baston Octavian |
51. | Compoziție de pastă vegetală din mazăre și pudră proteică de cânepă și procedeu de obținere | CBI A 00124/2020 | Baston Octavian, Pricop Eugenia Mihaela, Istrati Daniela Ionela, Vizireanu Camelia |
52. | Dulceață fortifiată cu miez de sâmburi grași și procedeu de fabricație | CBI A 00125/2020 | Baston Octavian, Barna Octavian, |
53. | Gem fortifiat cu miez de sâmburi grași și procedeu de fabricație | CBI A 00126/2020 | Baston Octavian |
54. | Procedeu de obținere a unor exemplare cu randament de producție ridicat din rasele crap oglindă (cyprynus carpio specularis) și crap golaș (cyprynus carpio nudus), prin introducere unor factori de stres hidric, termic și de lipsă a oxigenului asupra alevinilor | CBI A 00273/2020 | Munteanu (Pila) Mihaela, Stanciu Silvius |
55. | Procedeu de obținere a unui furaj optimizat pentru creșterea crapului comun (cyprynus carpio), prin fortifierea dietei peștilor cu complexul - PM2, realizat pe bază de oligoelemente: fier și cobalt, introduse în furaj sub formă de nanoparticule complexe. | CBI A 00229/2020 | Munteanu (Pila) Mihaela, Stanciu Silvius |
56. | Procedeul de eliminare activă a perturbațiilor și dispozitiv de zbor fără pilot de tip VTOL cu geometrie și configurație variabilă pentru optimizarea continuă a performanțelor și stabilității în timpul zborului | CBI A 00404/2020 | Murariu Gabriel, Dragu Mihai Daniel, Georgescu Puiu Lucian, Iticescu Cătălina, Epure Silviu, Munteanu Dan, Drașovean Romana |
57. | Băutură nealcoolică probiotică fermentată din sorg germinat și procedeul de obținere a acesteia. | CBI A 00765/2020 | Istrati Daniela Ionela, Vizireanu Camelia, Furdui Bianca, Constantin Oana Emilia, Buruiana Cristian Teodor, Mișu Dan Cosmin, Blaga (Costea) Giorgiana Valentina, Dinică Rodica Mihaela |
Tehnologii, metode, produse sau servicii inovatoare introduse și valorificate pe piață, în perioada 2017 - 2020
Nr. | Proiect | Rezultat | Beneficiar | Contract nr. |
1. | Brevet RO 131180 B1 - Produs vegetal tartinabil și procedeu de obținere a acestuia | Redevență 2018 4500 |
S.C. SANO VITA S.R.L. | Contract Licență nr.16132/26.06.2017 |
2. | Brevet RO 131180 B1 - Produs vegetal tartinabil și procedeu de obținere a acestuia | Redevență 2019 4500 |
S.C. SANO VITA S.R.L. | Contract Licență nr.16132/26.06.2017 |
3. | Brevet RO 131180 B1 - Produs vegetal tartinabil și procedeu de obținere a acestuia | Valoare cesiune 60.000,00 lei | S.C. SANO VITA S.R.L. | Contract cesiune brevet autentificat sub nr. 6866/14.12.2020 |
[descarcă]